Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Jom Exchange Link!!

Jumaat, 14 Mac 2014

Young Hypertension Part 1

بسم الله الرحمن الرحيم


Baru ni ahad tu aku ke klinik.. disebabkan sakit dibahagian belakang kepala.. petang tu aku g jogging.. jauh juga lak kali ni.. penat tu mmg ada.. balik tu mmg tertido terus.. bangun tido ja terus sakit belakang kepala... so en tunang pun bagi cadangan ke klinik.. in case tak sihat gak, leh amik mc untuk esok..

so pergi la ke klinik kesayangan en tunang ni.. haha klinik tejani kt tg bungah.. kira ni dah last patient... so masuk tu doc pun memulakan temuramahnya.. lepas g tau sekian2.. dia pun check BP (Blood Pressure).. jeng jeng jeng.. xdpt bacaan.. so pam lagi.. still xleh.. dah 3 kali pam.. tukar yang lain kot2 rosak.. then pam 2 kali lagi still xleh read.. then tukar digital.. sekali pam tu.. tu dia... 253/140 (lupa bawah lebih kurang cam tu la..) milkysmileha.. mau tak kena marah dgn doc tu.. dia tanya lagi ada rasa pening tak.. aku kata tak rasa pening.. cuma rasa nak muntah 2 3 hari ni.. so doc pun bsg2.. then suruh p amik urine nak test lak.. hbs setle semua.. dia suruh dtg balik sok pagi utk check up skali lagi.. dia bagi la ubat for vomit, pening, pain killer n for kurangkan darah... n mc mestilah dapatkan... milkysmile

p/s : berbekas tgn aku jadi line2 merah sbb kena pam smpai brapa kali.. milkysmile

pastu keesokkannya.. g lagi klinik tu.. doc lain plak.. shift lain kan.. so check BP.. ha.. mmg xtrn.. apa lagi... "I akan keluarkan surat, u bawa ke hospital for check up selebihnya".. baik lah doc.. si tunang dah dok panik dah.. aku lagi la... kena admit ka x ni.. uwaaaa... serius aku takut kalo kena admit.. then dia hantar aku balik rumah, dia terus ke tempat keja untuk amik leave utk teman aku ke hospital esok tu.. 

so utk bahagian di hospital.. kita sambung next post ya.. haha.. milkysmile

Khamis, 11 Julai 2013

New Blog SAKURA BIZ ON9

Blog yang ada sekarang ni pon jarang-jarang update ada hati nak buat blog baru.. haha.. new blog tu.. blog on9 bisnes kakak aku..  kalo rajin silakan la visit her blog.. kalo malas pon visit la juga ok? 


ada macam2 benda dijual kat sana.. produk kecantikkan, pelansingan, kesihatan, baju, blanket, handbag dll. sekarang ni aku tgh tolong ubahsuai blog dia bagi sedap mata memandang wew onion head

so rajin2 ka lah jari utk klik ke sana ok? owh.. lupa.. ada facebook juga.. FB : SAKURA BIZ ON9

P/S : Insyallah dalam masa terdekat ni akan diupdatekan post untuk tunang.. ehem2.. serenade onion head

Selasa, 26 Februari 2013

Monday Blues Yang Happy

Selalunya Monday ni dikaitkan dgn Monday Blues.. biasalah... Hari pertama start keja, start sekolah (kecuali negeri Kedah, Kelantan dn sbgainya).. mood cuti tu masih ada.. kalo online FB ja pagi2 isnin ni, mesti ramai update Monday Blues.. haha.. aku pn sama juga.. bird onion head

tapi Monday Blues 11.02.13 bgi aku happy sangat-sangat..admire2 onion head... hehehe.. Jeng..jeng..jeng...(saspen la sgt kan).. haha.. family bf aku.. datang merisik... shy onion headshy onion head

so jumaat tu, aku p market ngan mkcik dan mak aku, beli barang2 untuk kenduri kecil (merisik jah pon.. takkan nk wat besar2).. sebab apa, kalo sabtu ngan ahad, mmg banyak kedai ttp, kan CNY.. 

yang bestnya untuk kenduri merisik ni, kami sediakan bihun goreng, roti jala, kek caramel, kuih karipap, kek gula hangus dan agar-agar.. tp yg paling best... aku tolong soraikan roti jala.. haha.. maksudnya, tolong jalakan roti jala.. maksunya tolong watkan roti jala.. haha.. paham ka x ni.. sigh onion head

so pagi Isnin tu, kami siap2 kupas bawang, bancuh tepung utk roti jala semuanya la.. lepas tu, aku start buat dari pukul 11 sampai pukul 1... Habis tu baru aku mandi untuk siap2 pakai baju yang sangat  lawa pretty onion head
haha.. habis mandi, makan tghari sikit, lepas tu baru siap2 mekap smua.. belah laki nak datang pukul 3, so ada time la.. tak lah kelam kabut.. tengah siap2 tu, tiba2 bf aku msj, kata tgh siap2 nak mai.. masa tu pukul 2.45pm.. wah... time tu baru rasa ketaq semacam..(berdebar semacam) yang paling best tu, sepupu aku yg tolong pakaikan tudung pn sama berdebar.. haha.. boleh pulak.. tak sampai 10 minit, dah dgr enjin kereta BF aku kt dpn rumah.. ha.. apa lagi.. semua ahli keluarga aku kelam kabut siap2 barang makanan.. haha..

lepas tu, diorg datang 2 keta.. ibu BF aku, dan mkcik dia saja perempuan, yang lain semua lelaki.. ada 2 orang pkcik dia yg datang tu aku kenai.. yang lain...silence onion head.. hahaha..

lepas tu, aku dan kazen2 ku tunggu dalam bilik.. yang lain semua p sambut tetamu.. lepas tu dgr diorang sembang2, gelak2.. wah aku nk kepoh gak ni.. kazen aku tlg jd telinga aku.. haha.. lepas tu diorg pgl aku utk kenalkan (errkk.. mcm mana nak kata, kira nk tjuk muka la.. kata nak kenalkan, dah kenal pn.. haha)

lepas tu, salam cium ibu BF aku smua, aku masuk blk balik.. lepas tu diorg gelak2.. kazen aku cita, diorg panggil aku keluar, lepas tu kakak aku pn kena tjk muka juga, pkcik dia tnya BF aku, yang mana satu, yang kakak ka yg adik, muka dia cuak semacam.. dia kata yang adik.. haha.. wew onion head

lepas tu, bincang2 pasai duit hntrn dan duit mas kawin semua, dah selesai semua, baca doa... lepas tu baru diorg panggil aku g kat depan, mak dia sarungkan cincin merisik kt aku.. wah... aku ingtkan x yah sarung2, mana tau kena juga.. tak smpt nk snap gmbr.. gmbr sndiri ada la.. 

 ok.. wajib selca

 makcik tolong snap kan.. posing ala2 manja gitu... haha..
chocolate cheese


ok.. so bila habis mkn2 smua, tukar2 buah tangan.. aku beli kek ja, x smpt nk sedia benda lain.. so aku beli la kek chocolate cheese from Sunflower Cake House,.. bila time nak tukar ni, aku tgk kotak kek yang dia bagi, aik.. beli kt kedai yg sama la pulak.. haha.. xpa la.. lepas dia blik 10 mnt, dia sms, tnya aku x tukar kek lagi ka.. aku kata dah tukar, sbb aku sndiri yg tukar, maybe sbb kotak sama kot dia rasa tak tukar lagi.. tapi rupanya bukan pasai kotak sama... pasai KEK YANG SAMA.. haha.. whaaat1 onion head

dah la beli kat kedai yang sama, tgk2 kek pon sama juga.. CHOCOLATE CHEESE whaaat2 onion head haha.. mmg lawak la ari tu.. dah la kena mak aku dan mak dia pn pakai baju warna yang sama.. nasib baik bukan design yg sama.. haha.. mkcik aku kata ada jodoh la tu.. haha.. Amin... wow1 onion head

Jumaat, 7 Disember 2012

Jariku jariku mulai RAJIN

Salam 1 Malaysia...
fefeeling macam baca berita pulak kan.. haha.. wah... lama gila kot aku x update blog ni.. dkt 1 tahun.. tudia.. hahaha (tudia penang mai dah.. haha)... ni pon saja merajinkan jari2 aku untuk update.. besa la.. jari aku ni banyak sgt keja nak kena buat.. sampai tak leh nak rest.. kat tmpt keja dok pegang mouse memanjang.. kat rumah pulak pegang hs memanjang.. haiz...  haip2.. tengok title macam pelik pon ada.. hahaha.. belasah ja la..

hari ni tiba2 ada semangat nak update blog kesayangan beta ni.. haha.. sebab apa.. jeng jeng jeng... my bestie Aemy dah ada blog... yeeeaaaa... beri tepukan untuk dia.. yeeeaaa 

so rajin2 kan lah melawat blog dia.. boleh beri tunjuk ajar pada dia.. sebut pasai tunjur ajar ni..... teringat laku kat johan... TUNJUR AJARKU SIPUT SEDUT ZZZZZ... hahaha... lawak gila kot.. 
ok la.. semoga berjmpa lagi di lain masa di lain waktu dia blog yang sama.. haha.. dengan ini saya akhiri dengan lagu.. Sayang apa khabarmu di sana.. (terkejut part korus)

Sabtu, 25 Februari 2012

Yoon Sang Hyun

yang ni kali kedua aku tulis post ni.. yang first aku dah tulis ayat pembuka best2 (kononla) sekali tak sempat save, terpadam lak.. haiz... so kali ni aku malas nak menulis ayat pembuka panjang.. haha...

hari ni aku ada penyakit angau.. haha.. bila aku tengok cover profile aku, aku senyum sorang2.. haha.. boleh dak?



wahhh..... LOVE U Yoon Sang Hyun MySpaceMySpaceMySpace

p/s: haha.. angau sungguh haih..

Khamis, 15 Disember 2011

4tune Club

pernah dengar tak 4tune club ni? aku dah register ari tu.. dalm bulan 5.. masa tu aku ngan bf pergi tesco jelutung (Penang).. then ada booth diorg wat pakej.. aku ngan bf p ushar2 la.. sbb tahun dpn nk g melancong with family senang skit kononya..

so orang tu pon terang la semua.. dia kata kena byr RM60 deposit dulu.. then balance byr ansuran bulan2.. tapi lepas seminggu pon kitorang x terima no akaun yg nak kena bayar ni.. bf aku kata burn ja la RM60  tu.. kalo kena tpu RM60 xpa la. nak wat cam na kan.. so kita pon abaikan la benda ni..

lepas tu... jeng..jeng..jeng.. ari ni tetiba private no masuk pukul 2 lebih macam tu.. dia kata call from mahkamah dr putrajaya.. aku time tu tengah bz keja.. so bila dengar dri mahkamah aku dah panik dah.. tetiba lak kan.. takut la juga.. dia kata surat saman tu akan dikeluarkan esok. surat saman from 4tune. nak saman RM10 000 katanya.. aku dah kecut perut.. erk.. awat sampai macam tu kan. dia kata dia cuma lawyer saja. nak tau lebih lanjut kena call no ni.. 016-211 0264. en kamarul zaman. katanya lawyer company 4tune tu la.

aku pon kol la no tu.. dia pon kata la surat saman akan dikeluarkan dlm masa 2 minggu . dia kata once surat saman dikeluarkan aku kena naik mahkamah.. gila nak ke kl sana semata2 benda ni.. dia kata kalo tak mau kena sama RM10 000, kena wat pembayaran full ari ni sebelum pukul 4.30.. gila. aku kata mana nak cari sampai RM1538 time tgh bln ni... so dia kata dia akan sms no akaun n nama penerima akaun (CIMB 0601 072627 4059 SPARK BIZZ CONSULTANCY)  kat no aku. dia kata kalo wat bayaran inform dia balik. if tak wat abaikan, tp surat saman akan sampai.

aku dah la kat ofis. dengan panik pasai benda ni.. sampai dah menangis dok pikir mana nak cari duit. then aku try kol makcik aku minta pinjam kat dia. manager aku baik hati ni tolong kuarkan duit dia dulu nak pergi bank in kan untuk aku sbb aku xda transport.

then aku call bf aku cita kat dia. dia minta no fon yang htr no akaun tu. sementara manager aku dah sampai bank, tapi dia call husband dia dlu. husband dia keja bank. husband dia kata jangan panik. takut kena tipu. so manager aku call aku bagi tau. n the sama time aku search kat internet company ni spark bizz consultancy. aku baca kat sini .. aku call manager aku cepat2.. Ya Allah.. nasib baik dia tak bayarkan lagi.. sebab dia pon terfikir juga husband dia kata maybe tipu. aku baca kat link tadi tu.. kes dia sebiji macam aku.. awatlah aku tak tergerak hati nak check dulu sebelum manager aku ke bank... tapi nasib baik manager aku pon tak bayar lagi..

then aku call bf aku ajak ke balai polis untuk report. u know what, at the same time orang tu msj aku tanya dah wat bayaran?.. aku reply kata belum terima no akaun. then dia htr another no akaun 5140 6634 2376 MBB REAL GRAND SYNERGY SDN BHD. aku pon layankan msj dia. aku tanya nak kena wat byrn mana satu akaun. awat nama lain2.. then dia kata mana2 pon boleh sebab company n anak company. aku kata ok. kalo tak sempt gak pgi2 saya pergi byr ye encik.

lepas tu dia msj tnya dah wat byran. aku geram la.. dah la tipu lagi tanya byk. aku kata dah wat. dia tnya bank mana, aku kata cimb. then dia minta jmlah. aku kata rm 1550. aku kta tapi tak da resit la. pas tu lama sikit dia msj kata belum terima. aku kata amik masa 3hari sbb aku byr on9. lepas tu ada satu no ni kol 095131007. Perempuan pulak. dia tanya boleh cari N********i.. nama aku la. then aku kata sapa tu. dia kata from 4tune club. aku kata silap no. dia kata  oo.. ya ka.. then trus letak. sempoi.. tak da budi bahasa kan..

so sambungannya aku sambung nanti..

p/s : berfikir sebelum bertindak. JANGAN PANIK.

Selasa, 25 Oktober 2011

It Started With A Kiss - Figaro Ceng

hehe.. tertiba blog aku jd blog artis lak.. boleh la dr tak update lgsung kan..

ok.. lately ni aku layan dvd lebih dari astro.. selalunya layan dvd korean.. now taiwan lak.. start from dvd IT STARTED WITH A KISS.. cita ni memang best sesangat.. aku bagi 1000/1000.. amboi3.. melampau pulak.. haha.. ok la.. 10/10.. cita dia bagi aku perfect from scene lawak, romantik, friendship and family..MySpace

so ari ni bukan nak cita pasai cita ni.. sebab rasanya semua tau kan cita ni.. walaupun aku ketinggalan sebab dah kuar masa 2008.. haha.. so habis ja cita ni terus aku sambung They Kiss Again / It Started With A Kiss 2..

jeng..jeng..jeng.. time ni la tetiba jantung aku dup dap dup dap.. haha.. (amboi sound effect..).. satu watak ni nama Qi Tai (dilakonkan oleh Figaro Ceng/Zeng).. omaigod.. I love his eyes.. tajam menusuk ke jantung..(overnya aku ni kan).. haha.. suka pandangan mata dia yang tajam.. MySpace tertiba En.Hirwan Rimi jatuh ke no. 2 dalam hati aku.. (haha..sorry ye syg.. u alwayz no 1 in my heart la.. don't worry..)

ok.. xcaya ka.. meh aku letak kan gambar2 dia ni..







i LOVEEEEE the last picture.. MySpaceMySpace

Sabtu, 24 September 2011

Google


cute kan.. =)

p/s : itu saja utk ari ni.. xda mood nak merepek.. haha.. sbb ari ni nak g  umah terbuka my bestfren.. then my aunt pon wat umah terbuka juga.. kena simpan ruang utk perut ni.. haha..

Rabu, 21 September 2011

PERAMPAS + PEMANGSA = KFCM UNTUNG

haha.. ok.. ari ni post aku maybe emosi sikit.. aku xmau masuk side sapa2.. tapi aku kadang2 pelik.. yang salah diagungkan tapi yang tertindas ni dihina dibenci dikeji.. ermm.. pelik manusia manusia skrg ni..

OK.. aku tau perempuan mmg suka cita pasai her bf, fiancee or husband kat blog2.. kecuali yg belum ada.. eh yg belum ada pon kadang2 suka cita pasai mamat yg dia admire tu.. ala.. jgn tipu la.. aku tau korang pon cam tu gak kan.. ok.. maybe x smua.. tp kebykkan.. aku tau la.. sbb aku pon suka cita gak.. hehe...

ok.. i know.. semua msti slhkan si perempuan saja bila ptns tunang, bercerai atau break off.. xsmua.. tp kebykkan.. dan yg jd mgsa ni pulak msti memaki hamun or naik angin with PERAMPAS.. (i ada pglaman jugak.. bukan merampas.. tp dirampas..) sgt2 menyakitkan hati.. then aku terpikir.. napa nak marah PMPN PERAMPAS tu ja.. sdgkan my bf pon sama naik.. haha.. kan2.. so aku pon berfikir juga maybe aku yg ada wat salah.. then kadang2 lelaki suka putar belit cita.. ya.. bukan pmpn saja.. laki pon..

ok.. about title aku di atas tu... skrg ni jd perang twitter lak antara KFCM ngan bekas tunang dia.. aku x sebelah sesiapa.. tp bila bukti makin lama makin byk kantoi.. hilang respek aku kat KFCM.. tp dia aku still minat utk bola.. BOLA saja.. utk peribadi.. sorry..

kita kena fhm.. kaum pmpn ni hati dia sgt halus.. kalo tercalar.. maka dpt la habuan makian.. utk yg kasar macam aku la.. yg lemah lembut aku xtau.. ala.. korang pon mesti penah maki juga kan.. haha.. so bila si bekas tunang KFCM marah2.. or camded2.. standard la tu.. aku pon sama gak benda dah berlalu lama.. mmg aku maafkan tp aku x lupakan.. kadang2 mulut aku terlaser juga.. haha..

ok.. sila abaikan kalo si bekas tunang nak meroyan(org ckp) ka mengamuk ka memperli ka apa.. yg tu hak dia.. dia pnya fb dia pnya twitter dia pnya blog.. korang xsuka x yah gatai2 nak baca...

ok jom sambung tntg PERAMPAS pula... mcm biasa.. mana mungkin dia nak mengaku YA AKU ORG KE3.. betui tak.. so macam biasa.. guna ayat cover mcm artis lain.. phm2 la.. yg nak kwin ni dah.. yg dpt tajaan berbelas ribu juta..

 Saya dan Khairul Fahmi sedang dalam proses mengenali hati budi masing-masing. Malah apabila dilemparkan pelbagai tuduhan dan beberapa gosip membuatkan kami lebih kerap berhubung. Kami makin rapat selepas pelbagai pertuduhan dan perkataan kurang sopan yang dikeluarkan kepada saya oleh individu-individu tertentu.


alasan yg sgt2 lame.. eh baru kenal hati budi.. ermm.. kalo baru kenal hati budi cam na eh leh terlepas ke singapura gi merendek kat sana.. errmm.. pelik juga..

beberapa gosip? oohh.. artis la ni.. baru i tau.. lepas kena gosip makin kerap berhubung? wah... baguih la cam tu.. makin rapat lepas pelbagai pertuduhan.. ermm.. pertuduhan ka.. siap ada bukti kuar ke sana ke sini.. dipanggil tuduh lg.. ooo.. lupa.. abg angkat adik angkt la katakan.. lama2 terangkat gak.. haha..

dan si KFCM.. btul2 culture shock ok.. baru pemes dah cegini prangainya.. cuba fokuskan kat bola ja kan senang.. dulu masa belum femes susah sng dgn ex.. bila pemes SENANG ngan ADIK ANGKAT.. byk laki mcm ni.. bila susah sng bersama katanya... time susah la.. time senang.. jgn hrp nak nmpk muka.. telefon pon berjawab.. sbb apa.. BZ.. ya bz dgn adik angkat...

eh.. sori.. melalut lak aku marah kat diorg ni semua.. haha.. sori semua peminat or pengutuk kepada 3 3 watak diatas ini.. ini hnya hasil nukilan aku.. xsuka xpa.. aku xpaksa pon.. =)

notakaki : fuhh lega aku luahkan semua kat blog.. haha.. aku baca kat forum ramai sgt maki mgsa.. kecian.. mmg la mgsa mcm over sikit pasai tunang dia tu..  tp kalo kena kat tmpt korang rasanya korang pon sama meroyan.. mcm tu leh sama2 meroyan..

Rabu, 14 September 2011

Gossip Girl Season 4





yeayyy... mungkin aku ketinggalan.. sbb dah start episode ke 5 atau 6 kot.. dan aku tertinggal episod awal.. lantas tanpa berfikir panjang aku ajak bf aku g batu feringgi.. yeay.. dpt juga beli.. cuma tgl last.. haha.. nasib baik...

apa lagi, 2hari aku amik utk habiskan 6 dvd.. haha.. smpai mak aku dah bising.. nak tgk tb tak leh.. ehehe.. sanggup x tido utk tgk smpai hbis.. hehe.. dan kesimpulannya... SGT2 AWESOME BEBEH!!!. MySpaceMySpace

yeah.. aku paling minat watak BLAIR or B.. dan hero pujaan of kos la CHUCK.. haha.. walaupun pon B ni nmpk jahat tapi aku suka =) hehe.. season kali ini lebih banyak tumpu utk B dan C (Chuck)..

awal2 episod aku sedih sbb B dan C break dan bermusuh.. tapi jeng jeng jeng.. episode 7 atau 8 diorang berbaik balik dan berasmara sebyk mana boleh.. hahaha.. aku paling suka kimia antara depa dua ni.. nmpk sgt2 in love!! paling serasi antara semua kapel dlm ni.. oh Chuck.. haahaha..

tp lepas tu diorg break sekejap utk tmpu future.. dan.... tak disangka2, B berkawan (friend only) dgn Dan.. hahaha.. ok. aku admit.. Aku agak suka juga bila B dgn Dan.. nmpk mcm besfren.. part B kiss Dan.. OMG.. hahaha... smpai Dan angau kat B.. ahahaha.. dan tetiba aku rasa alamak.. cam na lak kalo CHUCK nk Blair balik..







mmg btul.. CHUCK cari Blair balik, tp B xmau sbb dia frust Chuck suka pmpn lain (RANIA).. dan CHUCK mula cari sapa yang B kissed.. hehehe.. Jelez ok.. ok time ni padan muka CHUCK..

after that, B enganged dgn Luois.. Prince ok.. B hepi dgn Loius tapi start dari situ kita boleh nampak B masih take care Chuck.. dan aku mula rasa.. ala.. tgl ja la prince tu.. aiceh2.. hehehe..

then lepas tu B akan dikurung oleh bapak RANIA, RUSSELL.. Chuck selamatkan B. Lepas tu diorang ehem..ehem.. ehehehe.. budak2 sila ttp mata.. time ni B dah kopem plh Chuck.. dia akan tglkan prince tu. Diorg balik ke Majlis Reunion utk cari Prince kat sana. Chuck naik dlu jmpa Prince. Chuck merestui diorg berdua, B terkejut sbb diorg dah berbincang.. Chuck bg tau B, Prince ni baik utk B, sbb B hepi dgn Prince ni. Lgpon Prince boleh tgu B brapa jam lama, tapi Chuck dlu tgu B 2 mnt ja dah blah. Time ni mmg sedih sngat.. C kata aku lepaskan kau dari saat ini, dan kau kena lepaskan aku juga. Then C kiss dahi B.. so romantik.. huuuwaaaaaa.. i nangis time no.. :'(




penghujungnya JENG JENG JENG.. dorota (B punya maid) buang smpah di dalam toilet, ada pregnancy test POSITIVE.. mesti B PREGNANT ANAK CHUCK..waaahh... x sabar tgu season 5 pulak.. hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails